1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen (2024)

Het is weer bijna 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men April Fool’s Day en de Fransen noemen 1 april, poisson d’avril. Het is de dag waarop iedereen grappen uithaalt. En deze trend is vele jaren geleden ook overgewaaid naar het wereld wijde web en natuurlijk social media. Steeds meer bedrijven en merken doen hier aan mee en hebben hun creatieve brein ingezet voor de betere (niet altijd) 1 april grappen.

Alle 1 april grappen van 2024

Hieronder hét overzicht van de leukste 1 april grappen van 2024 die we tot nu toe zijn tegenkomen. Een overzicht dat we nog verder aan zullen vullen. Kom jij leuke dingen tegen die zeker in dit overzicht niet mogen ontbreken, laat het ons weten middels een berichtje, mail, tweet, app of belletje, zodat we de leukste inhakers en grappen hier nog toe kunnen voegen.

Happy Italy opent een eigen kinderopvang-concept

Happy Italy en haar restaurants staan bekend om haar gastvrijheid en kindvriendelijkheid. Nu doet het populaire keten er een schepje bovenop. Binnenkort openen de deuren van Happy Bambini: een gloednieuw kinderopvang-concept in de restaurants. Happy Bambini is er niet alleen tijdens jouw restaurantbezoek, maar de héle dag door. Hiermee krijgen de allerkleinsten de tijd van hun leven, en worden ze verblijdt met lekker vers eten tussen het spelen door.

Nieuw Sprookje in de Efteling?

Dit sprookje wordt anders dan anders, waarbij de beleving van de gasten zelf centraal staat, zowel visueel als auditief!

NHA komt met nieuwe cursus: Bankzaken doen

Kijk je ernaar uit om even heerlijk op de bank te ploffen en hersenloos een serie te bingewatchen, maar ben je het ontspannen een beetje verleerd? Geen probleem! Binnenkort kun je je namelijk inschrijven voor een nieuwe cursus Bankzaken Doen (en nee, die heeft niks met je financiën te maken).

Alle info is hier te vinden.

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen (1)

Gall & Gall introduceert Zaanse mayo-likeur

Gall & Gall mag dan wel leveren vanuit Beverwijk: het hoofdkantoor van het bedrijf is te vinden in Zaandam, de stad die bekend staat om die grote blauwe supermarkt (en grote broer van Gall & Gall), om Verkade-chocolade en… Zaanse mayo natuurlijk. Het lijkt Gall heerlijk om een likeur te maken van mayonaise. Ach, advocaat is ook gemaakt met ei, toch?

Schoenendozen of doosschoenen?

Adidas heeft al eens een LEGO-set gemaakt in de vorm van een schoen, en een van de leukste dingen aan die set is dat hij ook echt in een bekende, blauwe Adidas-doos komt. Die doos is zo iconisch, dat Adidas er zogenaamd schoenen van maakt. Die zitten vast enorm comfortabel…

Duinrell wil verveelde ouders bezighouden

Duinrell heeft ook iets leuks bedacht voor 1 april, want het kan niet achterblijven op de Efteling natuurlijk. Het komt met een speciale activiteiten voor verveelde ouders. Een opvang voor de ‘grote mensen’ die eigenlijk naar huis willen. De kinderen gaan dan lekker in het park bezig, nadat ze hun ouders hebben afgegeven bij Rick’s Fun Factory. De kinderen kiezen wanneer ze hun ouders weer ophalen. Ouders kunnen remote werken in het Tikibad of knuffelsessies houden met Rick-knuffels, al zijn er ook karweitjes om te doen.

Bagels & Beans introduceert bagelplant

We kennen allemaal de hippe, zeer stekbare pannenkoekenplant: een leuk ding met ronde bladeren. Bagels & Beans ziet liever een gat in al dat rond is, en introduceert daarom de bagelplant. Waarom je ineens planten zou gaan kopen of adopteren bij een koffie- en lunchtentje, dat weet niemand, maar het is een koddig idee voor 1 april.

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen (2)

Nederlanders houden van hagelslag

Blue Band leek het handiger voor hagelslagminnend Nederland om de hagels alvast in de boter te doen: zo smeer je die Matzes extra makkelijk met Pasen.

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen (3)

HEMA worst-drive-in

We zijn bang dat dit zo’n 1-aprilgrap is die best nog eens werkelijkheid kan worden: HEMA introduceert zogenaamd de worst drive-thru. Hier kun je terecht voor alle soorten rookworst die het bedrijf maakt, dus ook de vegetarische Ookworst. Gewoon lekker vanuit de auto.

KLM is er vroeg bij

Luchtvaartmaatschappij KLM wilde duidelijk wel meedoen aan 1 april, maar ons niet laten wachten: het komt met een filmpje over een ceremonie waarin nieuwe vliegtuigen een naam krijgen, en deze is heel erg Hollands…

Appeltaartkaas

Jumbo introduceert een nieuw soort kaas: appeltaartkaas. De gedachte eraan alleen al maakt zelfs de grootste kaaskop misselijk, maar Jumbo gaat ervoor. Ongetwijfeld in de winkel te vinden vanaf vandaag…

Coolblue wil belletjetrekken

Zodra je de ceo van Coolblue in een video ziet, weet je eigenlijk al hoe laat het is: Coolblue heeft weer iets ludieks. Voor 1 april hebben ze nationale Belletjestrekdag georganiseerd waarbij je met een sticker je deurbelcam kunt afplakken om te laten zien dat je ervoor openstaat. En natuurlijk om het een beetje spannend voor jezelf te maken, zodat je ook echt naar de deur loopt. Goed bedacht door Coolblue!

Allianz gaat voor ADAS op het dak

Je rijhulpsysteem zit nu handig geplaatst in de auto, maar is wel een reden voor een hogere premie. Allianz heeft daarom gezorgd voor een oplossing: zet het ADAS op het dak, zodat de bumper weer een stootbalk kan zijn die aanzienlijk minder duur is om te laten fiksen. Je leest er hier alles over.

Satisfeyenoord

Het Rotterdams Warenhuis komt met een heel leuke 1 april-grap: de Satisfeyenoord. Het is dé sekstoy voor mensen die fan zijn van de Rotterdamse voetbalclub. En zoals het warenhuis stelt: “Ontdekt de sensatie van Rotterdam!” Hij is ‘binnenkort’ verkrijgbaar.

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen (4)

Dit bedrijf slaat de plank mis

Veel 1 april-grappen zijn ontzettend flauw, maar op deze dag accepteren we dat. Er is er echter een die toch wel wat te veel in het verkeerde keelgat kan schieten. Zo komt Staedion met de tip dat je je baby nu alvast kunt inschrijven, met het idee dat het kindje dan als volwassene tenminste wel uit huis kan omdat het dan lang genoeg op de wachtlijst voor sociale huurwoningen staat. Sja..

Europapa-minifigure voor vaderdag

Bouwsteentjes.info meldt dat LEGO met een speciale Songfestival-minifig komt van Joost Klein, met 12 points-vlag en zijn iconische outfit met de schouderpunten. Dit zou voor 14,95 euro hét ideale cadeau moeten worden voor de vaderdag. Met zo’n pretbekkie als deze minifigure heeft is het eigenlijk jammer dat dit een 1 april-grap is.

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen (5)

B&B Vol Liefde krijgt een spin-off

Dacht je dat B&B Vol Liefde met de wintereditie al een spin-off had? Wacht maar, het heeft nu aangekondigd met een dierenversie te komen. Zo kan jouw eenzame Golden Retriever of maffe Siamees misschien een liefdespartner voor het leven vinden.

Tweakers tegen taalverloedering

De hoofdredacteur van Tweakers maakt bekend dat de website vanaf nu alleen nog de Nederlandse taal bezigt, behalve als het om de naam van de site gaat. Een laptop heet straks een schootrekenaar op die website. En de webbrowser wordt een webbladeraar. Het klinkt bijna Zuid-Afrikaans.

Strooizoutoverschot opgelost

Bakkerij Dunselman heeft een oplossing gevonden voor het strooizoutoverschot, want die zachte winters zorgen ervoor dat de strooiwagens weinig te doen hebben. Dat strooizout, daar maken ze Karamel Strooizout van. Vanaf 1 april kun je dan ook bij deze bakkerij rekenen op chocoladerepen en tulbanden in de smaak Karamel Strooizout. Mmm…?

Texeltrein

Ga je normaal met de trein, de bus en de boot naar Texel, dan ben je wel even onderweg. Ook met de auto zal je altijd de veerpont moeten nemen om het mooie eiland te bereiken. Niet meer: Prommenz heeft bedacht dat het veel duurzamer is om een trein naar Texel te laten gaan: dan hoeven al die auto’s met hun ronkende motoren niet te wachten bij de pont. Vanaf voorjaar 2025 kun je dan ook met de trein naar station Texel Centraal. Scheelt ook weer een spannende boottocht voor mensen die snel zeeziek zijn.

Misselijkmakende moedermelk

We weten dat er echt mensen zijn die als afvalmethode de pies van zwangere vrouwen laten injecteren, maar moedermelk opdrinken als een alternatief voor anabolen? Een tikkeltje misselijkmakend.

Chocomoes van Chocomel en Hak

Chocomel heeft memelegende Harold (painharold) bereid gevonden voor zijn 1 april-grap, waarin ze Hak een.. hak zetten door met Chocomoes te willen komen. Een gevatte Instagrammer reageert heel toepasselijk met: what’s next, choconaise? Ongeveer in de categorie moedermelk, vind je niet?

Overzicht: Dit zijn de leukste 1 aprilgrappen van 20221 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen (6)

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 5874

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.