Corenos maakt na rust het verschil in duel met De Fivel (2024)

De Fivel heeft op eigen veld niet kunnen laten zien dat het gelijkspel (1-1) van een week eerder bij Poolster een teken van herstel is geweest. De mannen van trainer Guus Zantinga, na een redelijk goede eerste helft, onderuit in het duel met Corenos omdat men op cruciale momenten niet thuis gaf. De Roodeschoolsters borduurden met de uiteindelijke 1-4 zege voort op de goede serie die ze de afgelopen tijd hadden neergezet.

Goed was het allemaal niet wat er op het E.J. Keijer Sportpark aan de voet van de Riepster toren werd vertoond. Dat zal ook de op krukken lopende en net geopereerde Mark Kramers hebben gezien. Hij moet nog minstens een jaar revalideren alvorens hij het veld in Zeerijp weer kan betreden. De eerste twintig minuten van het duel waren ronduit saai. Corenos liet zich heel gewillig op eigen helft terugzakken. De Fivel had het balbezit, maar kwam een hele tijd niet veel verder dan het speeltuig in de achterste linie rond te spelen. Er kon geen opening worden gevonden en niemand durfde een keer een diepe bal te geven. En toch begon het duel wel hoopvol. Een vrije trap van De Fivel ging na vier minuten op miraculeuze wijze niet tussen de palen door, waarna een kopbal van Rindert Havinga langs de verkeerde kant van de paal werd gemikt. Niet veel later had Brian Pattiwael, die een moeilijke middag kende, een aardige omhaal in huis die door doelman Sander Steenbergen ternauwernood over de lat getild kon worden. En daarna werd het een poos heel stil omdat er domweg niets te genieten viel. Het duel werd steeds rommeliger en een uitgespeelde aanval kon er niet op de mat gelegd worden. Na een kwart wedstrijd probeerde aanvoerder Emiel Bos het maar eens van afstand. Zijn poging trof slechts het net van een oefendoel en dat zal ook niet de bedoeling zijn geweest.

Na 24 minuten moest Guus Zantinga zijn elftal al weer wijzigen. De geblesseerde Eirik Eide werd vervangen door Kjell Spraakman. Terwijl beide teams hun best deden om er nog iets van te maken, maar daar amper in slaagden, liep Cristian Uil tegen een oliedomme gele kaart aan nadat hij balverlies had geleden en dit ten koste van een overbodige overtreding dacht te moeten repareren. Vijf minuten voor het verstrijken van de eerste drie kwartier mocht Emiel Bos voor de tweede keer zijn traptechniek demonstreren. Hij draaide knap bij Germen Tamsma weg en schoot hard en laag in de rechter benedenhoek: 1-0. Een meevallertje voor de gastheren die op dat moment niet onverdiend was omdat het tegenvallende Corenos ook nog maar weinig had laten zien.

Nog voor de thee in de plastic bekers stond te dampen, kwam daar echter verandering in. In de 49e minuut mocht Corenos nog een corner nemen. En daar hebben ze in Roodeschool Jordan Muller voor. Hij sneed het leer perfect aan en vervolgens was het voor Cristian Uil geen al te moeilijke opgave om de knikker tussen de palen door te koppen: 1-1. Scheidsrechter Mustafa vond het daarna niet meer de moeite waard om nog te laten aftrappen en floot de eerste helft meteen na de goal de boeken in. Een bittere pil voor De Fivel, dat voetballend gezien wel aardig dacht mee te kunnen komen. De bittere waarheid is echter dat het ‘andere Oranje’ de kwaliteit mist om een wedstrijd naar zijn hand te zetten en dat de basis te smal is om tegenslagen te kunnen opvangen.

Na de doelwisseling werden met name aan de zijde van Corenos de poppetjes op een andere wijze ingezet. De gasten wilden meer controle over de wedstrijd zien te krijgen. De eerste helft was verre van goed. Het was allemaal te statisch geweest. Afspraken werden niet nagekomen en spelers liepen elkaar te vaak voor de voeten, waardoor de Roodeschoolsters amper aan voetballen toekwamen. Nu werden tweede ballen wel gewonnen, was er meer druk vanaf het middenveld en de organisatie stond beter. Het duurde niet erg lang alvorens duidelijk werd dat het voor De Fivel erg moeilijk zou worden om opnieuw tot succes te komen. Vooral toen Jordan Muller het gaspedaal diep had ingedrukt en iedereen er op links uit wist te lopen. Zijn voorzet werd gemist door Brian Pattiwael, maar omdat doelman Sander Steenbergen en verdediger Ivar van Dijken het niet eens konden worden wie de bal zou wegwerken, kreeg Germen Tamsma alle tijd om af te stoffen: 1-2. Vanaf dat moment speelden de gastheren een verloren wedstrijd en leken zelfs de kleinste pijntjes onoverkomelijke problemen te worden. De Riepsters moesten nu wel komen, maar waren niet bij machte om een vuist te maken.

De vertwijfelde pogingen om het tij te keren zorgden er wel voor dat er enorme ruimtes achter de eigen defensie kwamen te liggen en daar dook Corenos met de regelmaat van een klokwerk in. Nadat Sven Knot een voorzet van renpaard Jordan Muller over de deklat had getild, viel in de 83e minuut de derde Roodeschoolster treffer. Een assist van invaller Kevin Pathuis over een afstand van zo’n veertig meter viel precies goed voor Muller, die ijzig kalm bleef en de bal in de voor hem rechterhoek schoof: 1-3. Met een doelpunt en twee assists had hij zijn aandeel in de wedstrijd wel geleverd. Niet veel later mocht hij naar de kant en werd vervangen door Tim Uil. Die kreeg bij een van zijn eerste balcontacten de mogelijkheid om te scoren. Daan van den Berg transporteerde de bal vanaf de eigen helft richting Uil, die door Niels Ronde aan zijn shirt werd getrokken. Ronde, die al geblesseerd was en opnieuw tegen de grond ging, kon echter niet voorkomen dat Uil het doel van Sander Steenbergen opzocht. Die bleef baas in eigen strafschopgebied. Het zou uitstel van executie zijn, want twee minuten later was het alsnog raak toen een aanval van De Fivel onschadelijk werd gemaakt, de bal diep werd gegeven en Uil vanaf eigen helft mocht vertrekken. Nu was hij wel succesvol: 1-4. Het slotakkoord was voor Ruben Westenberg van De Fivel en doelman Dennis Carretero Seinhorst van Corenos. Een afvallende bal kon niet door de Roodeschoolsters worden opgeruimd en viel in de voeten van Westenberg. Zijn uithaal was verwoestend en leek zo de kruising in te vliegen. De reactie van de goalie, die in het tweede bedrijf maar weinig te doen had gekregen, was er eentje om even bij stil te staan. Met een machtige zweefduik wist hij het leer uit de bedreigde hoek te tikken en toonde daarmee aan dat er meer in hem schuilt dan menigeen denkt.

Guus Zantinga (De Fivel): ‘In de eerste helft hadden we het eigenlijk vrij aardig onder controle en viel Corenos mij tegen. We maken een prima goal en hebben dan de pech dat zij op zo’n cruciaal moment langszij weten te komen. Op het moment dat Corenos probeert door te drukken, raken wij het kwijt en zie je de koppetjes naar beneden gaan. Wij hebben gewoon geen brede bank om spelers te brengen die een wedstrijd kunnen doen kantelen. Dat kost je nu ook weer punten. Vooral omdat je al heel snel moet wisselen en zelfs spelers moet brengen die eigenlijk geblesseerd zijn. Maar goed, we gooien de handdoek niet in de ring en richten ons weer op de volgende wedstrijd.’

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘De eerste helft was van onze kant zeker niet goed. Het kan te maken hebben met het feit dat we wat realistischer zijn gaan spelen de laatste tijd. We laten de tegenstander vaak de bal en kijken dan met wat voor oplossingen ze komen om ons te bestrijden. De Fivel kon die oplossingen kennelijk niet bedenken en toen we na de pauze het iets anders hadden neergezet, kwamen we beter uit de verf. Natuurlijk hielp het wel dat die gelijkmaker zo vlak voor rust viel. Dat was een aardige opsteker. Toen onze tweede goal viel moesten ze wel uit hun schulp kruipen en dan zie je toch dat wij met twee of drie passes genoeg ruimte weten te maken om onze snelle jongens succesvol te laten zijn.’

* De Fivel – Corenos 1-4 (1-1). Emiel Bos 1-0; Cristian Uil 1-1; Germen Tamsma 1-2; Jordan Muller 1-3; Tim Uil 1-4 (foto: ©Marcel Monden).

Corenos maakt na rust het verschil in duel met De Fivel (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 6406

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.