Kam z mulcem v notranje igralnice v Ljubljani in okolici? (2024)

V zimskem času, ko so dnevi prekratki za popoldanski potep zunaj, mame iščemo alternative kam z mulcem. Ena od možnosti so tudi urejene notranje igralnice, ki otrokom ponujajo raznolike aktivnosti in možnosti zabave. Preberite katere notranje igralnice priporočamo v Ljubljani in okolici.

LJUBLJANA

  • UREJENI BREZPLAČNI IGRALNI KOTIČKI (nekateri s kavarnico)

1. Igralni kotički v knjižnici Ljubljana

Obiščite otroško igralnico v bližnji knjižnici. Presenetilo vas bo, kako interaktivne in zabavne so lahko te igralnice. Otroci mimogrede potegnejo tudi kakšno knjigo iz predala, jo prelistajo in prosijo, da jim preberete zgodbico.

Tukaj si lahko preberete opise vseh igralnic v okviru Mestne občine Ljubljana. Preverite pri vaši lokalni knjižnici, če imajo kakšen kotiček za otroke. Zagotov vemo, da igralnico za otroke ima tudi Mestna Knjižnica Kranj.

Lokacija: KnjižniceOtona Župančiča, Moste, Polje, Fužine, Jarše, Zadvor, Škofljica in Gameljne

Kam z mulcem v notranje igralnice v Ljubljani in okolici? (2)

2. Kavarna Poligon, Nakupovalni center Supernova

Kavarno Poligon najdete v 1. nadstropju nakupovalnega centra Supernova na Rudniku. Poligon je obvezna postaja, če se znajdemo v Supernovi, najraje pa ga obiščemo, ko zunaj dežuje.

Lokacija:Nakupovalni center Supernova Rudnik, Ljubljana, 1. Nadstropje

Igralnica:Tik obkavarni stoji sto kvadratnih metrov velik otroški poligon, kjer se mulci lahko urijo na plezalni steni, skačejo, zlagajo blazine, spuščajo po toboganu ali pa skrijejo v Hišo pravljic ali Hišo zrcal. Poligon za otroke je projekt arhitekturnega studia, ki je speciaiziran za oblikovanje igral in prostorov za otroke in mlade.

Dodatna ponudba za mulca: Ob poligonu je tudi manjši vrtiljak in kotiček, kjer se otroci lahko preizkusijo v jahanju konjičkov, osličkov itd. – oboje je plačljivo.

3. Igralnica v Cityparku

V Cityparku v prvem nadstropju vas čaka pravi otroški park doživetij – Igrišče Citypark, s površino več kot 300 m2, v katerem se lahko otroci igrajo in brezskrbno prepuščajo domišljijskemu svetu. Otroško igrišče je namenjeno otrokom, starimod 4 do 9 let, otroci pod 4. leti pa se lahko igrajo v spremstvu odraslega. Igranje jebrezplačnoin omejeno naeno uro.

Lokacija: Šmartinska cesta 152, Ljubljana

4. Dvorni bar

Dvorni bar v soboto dopoldne uredi majhen igralni kotiček, ki se je nam že večkrat izkazal za dobro izbiro za pričetek vikenda- z dobro kavo, zajtrkom in mulcem.

Lokacija:Dvorni bar

Kam z mulcem v notranje igralnice v Ljubljani in okolici? (4)

5. Čolnarna Park Tivoli

Ob ribniku v Tivoliju stoji lokal Čolnarna Park Tivoli, ki je bil nam vedno eden najljubših lokalov z mulci, saj lahko združiš potepanje po Tivoliju ali Šišenskem hribu s kavico in otroškim igranjem.

Lokacija: Čolnarna Park Tivoli, Cesta 27.aprila 2a (poleg velikega otroškega igrišča)

Kam z mulcem v notranje igralnice v Ljubljani in okolici? (5)
  • ZABAVA V IGRALNICAH (plačljivo)

6. Družinski center Mala ulica

DC Mala ulica je res pravi mali oddih za starše malih nadobudnežev. Ponuja notranjo igralnico in več igralnih kotičkov s pestro izbiro igrač vseh oblik in velikosti, labirinte in skrivne rove, pravo mini hišo z vsemi pripomočki, Lego kocke in bogato otroško knjižnico. Dodatno nudijo tudipester program delavnic in dogodkov za mulce in starše.

Lokacija: DC Mala ulica, Prečna ulica 7, Ljubljana; več informacij poiščite na internetni strani.

Vstopnina: enkratni vstop otroka in spremljevalca: 2 EUR, več o cenah si preberite tukaj.

V DC najdete tudi majhen lokal v pritličnem delu igralnice, ki ponuja vse, kar potrebujete – sveže sokove in smoothije, tople in hladne napitke ter posebej otrokom privlačne prigrizke (topli sendviči, rogljički, cake-popsi, domači sladoled in juhice).

7. Otroška igralnica Lolliland

Igralnica se razprostira na kar 220 m2 in je razdeljena na 5 delov – kotiček za najmlajše obiskovalce, kuharski kotiček in prava mini tržnica, ustvarjalni kotiček, kotiček z video igricami za starejše mulce ter bar, kjer si lahko starši med otroškim igranjem privoščijo tudi kavo in sladico.

  • Lokacija: BTC – Šmartinska 106, Ljubljana; več informacij poiščite na njihovi internetni strani.
  • Vstopnina: 1,5h obiska stane 3 EUR, celodnevna vstopnica 5 EUR (ponedeljek je dan za vesele urice- celodnevna vstopnica 3 EUR). Več o cenah si preberite tukaj.

8. Center Brihte

V Centru Brihte so na voljo tako dopoldanske igralne urice (za otroke, ki niso v vrtcu) kot popoldanske dejavnosti, ki so namenjene tako mlajšim kot malo starejšim otrokom.

Dopoldanske urice so organizirane vsak dan od 9.30 do 13.00 ure, popoldanske pa vsak dan od 16.00 do 19.00 ure

Lokacija: Prušnikova ulica 1, Ljubljana – Šentvid

Vstopnina: dopoldanske igrarije 6 EUR za 1h, popoldanske dejavnosti 7 EUR za 1h

  • IGRALNICE S KONCEPTOM (plačljivo)

9. Minicity – prvi tematski interaktivni park za otroke v Sloveniji

Minicity, preko skrbno opremljenih tematskih hišk, otrokom približa poklice in dejavnosti, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju. Vsi vemo, kako so otroci navdušeni nad policisti in smetarji in kako si vsi po tihem želijo, da bi kdaj pilotirali letalo ali vozili avtobus. Še iz otroštva se sami spomnimo, da smo se velikokrat »šli trgovine« ali sanjarili, da smo voditelji TV oddaje. Vse te želje se v Minicityju za kratek čas lahko uresničijo. Več kaj početi v Minicity, si lahko preberete v našem članku.

Lokacija: BTC –Šmartinska 152, Ljubljana; več informacij poiščite na spletni strani.

Vstopnina: enkratni obisk otroka od dopolnjenega 2. leta z enim spremljevalcem: 12 EUR, več o cenah si preberite tukaj.

Kam z mulcem v notranje igralnice v Ljubljani in okolici? (9)

10. WOOP! Trampolin park Ljubljana

Največji trampolin park v Sloveniji je res pravi naslov za celo družino, saj nudijo tako zabavo za najmlajše (MINI WOOP!, kjer svoj gibalni spomin razvijajo mulci od 2.- 6. leta starosti in to brez spremstva staršev), kot tudi za starejše mulce.

Preberite si naša doživetja v člankih “MINI WOOP! – prvi trampolin park za otroke od 2. leta dalje” in “5 najboljših atrakcij v WOOP! trampolin parku“.

Lokacija: Leskoškova cesta 3, Ljubljana

Vstopnina: na voljo je več kombinacij, družinski popusti, družinske urice – več si preberite tukaj.

IZVEN LJUBLJANE (predlogi bralcev)

11. Zajčkova dežela, Trzin

Otroška igralnica Zajčkova dežela obratuje v sklopu pivnice ZiP BAZA, kjer se lahko starši sprostite med tem, ko se vaši malčki brezskrbno zabavajo. Zajčkovo deželo lahko individualno obiščete kadarkoli med rednim delovnim časom pivnice ZiP BAZA.

Opomba: Če je igralnica rezervirana za praznovanje rojstnega dne, individualni obisk ni mogoč.

Lokacija: Špruha 19, Trzin

12. Dežela igral, Domžale

Otroci lahko v Deželi igral razvijajo motorične spretnosti na različnih plezalih, se družijo z vrstniki, kaj izdelajo z rokami in odkrivajo nove svetove, starši pa lahko med tem časom pokramljate ob kavi ali si privoščite kakšno sladico. Igrala so različnih vrst, ena se nahajajo v notranjosti, druga na terasi, tretja v mansardi, tako da si vaš otrok lahko izbere tisto, ki mu je v največje veselje. Prostora imajo dovolj za 50 otrok.

Vstopnina: 2 eur na otroka, vsak naslednji 1 eur – časovno neomejeno.

Lokacija: Breznikova ulica 15, Domžale

Kam z mulcem v notranje igralnice v Ljubljani in okolici? (11)

Dodatna ideja!

13. Igralnice po Sloveniji, kjer v prvi vrsti organizirajo rojstne dneve

Včasih je dobra ideja, da se združite s prijatelji ter najamete igralnico za nekaj ur za vas. Celoten seznam igralnic si lahko ogledate v našem članku.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele z družino. Za dodatne predloge nam pišite na info@kamzmulcem.si.

Kam z mulcem v notranje igralnice v Ljubljani in okolici? (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 5471

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.